Sund & Slank
Slankeopskrift - Focaccia med rosmarin
Peber (friskkværnet)
50 Gram Gær
650 Gram Mel
3 1/4 Deciliter Håndvarmt vand
1 Teskeer Sukker
2 Spiseskeer rosmarinblade (Friske)
3 Spiseskeer Olivenolie til at dryppe over brødet
3 Spiseskeer Olivenolie
(tørret rosmarin kan bruges)
Groft salt
Din fremgangsmåde for denne slankeopskrift
1. Del gæren i mindre stykker og rør den samen med det lunke vand, 3 spsk.
olivenolie og sukkeret.
2. Hæld melet ud på en bordplade og lav
et hul i midten af bunken.
3. Hæld gærblandingen i lidt efter lidt i
midten af melet. Bland dejen med hænderne, til al væsken er opsuget.
4. Ælt dejen grundigt igennem, til den er glat og elastisk. Form
dejen til en kugle. Strø lidt mel i en skål og læg dejen deri. Smør
dejen med lidt olie, dæk skålen til med et viskestykke og stil den
lunt i ca. 1 time.
5. Sæt ovnen på 230 grader.
6. Strø mel ud på
bordpladen og rul dejen ud en firkant eller en cirkel med en tykkelse
på ca 2 cm.
7. Læg dejen på en bageplade dækket med bagepapir.
8. Prik dejen jævnt over det hele med en gaffel. Dryp hele overfladen med
olivenolie. Drys med rosmarin, friskkværnet peber og groft salt.
9. Bag brødet i ca. 20 min til det er gyldent.
Slankeopskrift - Kalveruller(Paupiette)
4 Tynde skiver kalveinderlår
4 Store tynde skiver parma skinke
Frisk estragon
Mel
40g smør
4-5 skalotteløg
1½ dl tør hvidvin
1-2 tsk. koncentreret tomatpure
1 dl. bouillon
Læg en skive skinke på hver skive kød og tilsæt 6-7 hele blade
estragon. Salg og peber drysses på - Kødet rulles sammen og gøres
fast med en kødnål. Rullerne vendes i mel og brunes på panden. Skalotteløg
hakkes og svitses let sammen med. Vin, tomat og bouillon tilsættes, simrer
under låg i ca. 20 min. Rullerne tages op og holdes varme, mens væden
koges ned over kraftig blus til smagen er koncentreret. Resten af smøret
piskes i og sovsen hældes over rullerne.
|