Forside  : Madopskrifter  :  Drinksopskrifter  :  Sund og Slank  :  Resurser 
 

Madopskrifter

Grillede Peberfrugter

4 røde peberfrugter
2 fed knuste hvidløg
4 spsk. bredbladet persille
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
salt

Sådan gør du
Læg peberfrugterne på en plade dækket med staniol. Grill dem i ovnen i 10-14 minutter indtil skindet er mørkt og blistret. Herefter vendes de så det bliver således over det hele. Lad dem gerne antage en lettere sort farve, det sker der intet ved. De tages herefter ud og dækkes med et  viskestykke indtil de er fingervarme. Lav så et snit i hver peberfrugt og gem frugtjuicen. Skær peberfrugterne ud i både og fjern skindet. Læg nu bådene i en skål og bland peberfrugtjuice, hvidløg, olivenolie, persille og vineddike sammen. Til slut smages det hele til med salt og overhældes peberfrugterne. Retten skal trække i køleskabet indtil den serveres. 

Kinesiske Pandekager

8 stk, cirka 40 min. 

1 æg
1½ dl vand
1/4 tsk. salt
2 dl mel
2 spsk. olie

Sådan gør du
Æggene piskes sammen i en skål og derefter piskes vand og salt i. Melen røres i lidt af gangen og dejen skal herefter hvile i 30 min. en spsk. af olien opvarmes i en wok over kraftig varme. Varmen slukkes wokken tørres af med et stykke køkkenrulle, men sørg for at der er lidt olie tilbage. Wokken varmes igen op over svag varme. Sluk ikke, men fjern wokken fra varmen. Hæld ½ dl af dejen på siden af wokken, vip wokken så dejen er jævnt fordelt. Sæt wokken tilbage på varmen og steg pandekagen indtil den er gylden og begynder at løsne sig fra kanten. Læg pandekagen på et stykke køkkenrulle med den bagte side nedad. Gentag i alt tre gange. Brug 1/4 tsk olie hver gang. Afkøl pandekagerne og skær den igennem, så der bliver 8 stk. Serveres med fyld som mad- eller dessertpandekager.